top of page
  • Herman

Onze eerste G-meeting: Hoe trainer Leo het ervaarde

Feestje of wa...?


Het idee om een G meeting te organiseren was er al lang en na een "go" van het hoofdbestuur werd 12/09/2021, de dag dat deze zou worden georganiseerd.

Het liep niet altijd zoals we zouden willen maar het was dan ook een stap in het, niet duister, maar toch een beetje het onbekende.

Maar met z'n allen kunnen we veel en soms heel veel, en we leren elke dag bij, en dit nemen we mee naar de volgende want dat er een vervolg komt is nu wel zeker.

Nog beter nog grootser en nog leuker, maar dat is voor volgende jaar.

Na twee hectische weken, en wakkere nachten was het eindelijk zover.

Zondagmorgen, heeeel vroeg in de morgen wakker met een stralend zonnetje.

Dit was de voorbode van wat een stralende dag zou moeten worden.

Op naar Herentals om de laatste voorbereidingen te treffen en alles klaar te maken tegen dat de atleten, ouders, begeleiders zouden arriveren.

Om klokslag 10:00u werden de atleten onthaald door onze psychical trainster, Sylvia Newton John, effe de spieren opwarmen, want het zou een lange in(ont)spannende dag worden , zowel voor atleten, ouders, begeleiders, organisatoren en alle helpers...

En de toon was gezet als je om 10:00u smorgens al zo enthousiast kan zijn wat geeft dat dan om pakweg 16:00u.

Het leuke was dat de jongste de spits mochten afbijten en hoe, een sprintje van 60m op het "scherpst van de snee" zoals ze zeggen, zowel onze jongens als meisje deden meer dan hun best.

Daarna gaan we effe ballen gooien en ne keer ver, verder en heel ver springen.

En wat een plezier ze hebben, daar wordt een mens gelijk gelukkig van.

De anciens op hun beurt zien het een tikkeltje anders en zijn dan ook meer competitief ingesteld.

Al was het voor velen een recrea meeting, voor hen geldt nog steeds we willen beter en verder ... that's the spirit.

En er zijn van die atleten die spikes aan doen en na een loopnummer de fout bij de spikes leggen wanneer het resultaat niet is wat ze hadden verwacht.

Maar ze zijn zo verknocht aan deze schoenen dat ze er de ganse dag mee rond lopen gelukkig nog net niet om naar huis te rijden.

De vriendjes en vriendinnetjes, tja dat is ook het gewone leven zeker en ook zo mooi.

Er zijn er die een knalprestatie willen leveren voor de liefde van hun leven en er zijn er die zelfs hun spikes niet uitdoen om over de beton naar hun geliefde te lopen, om effe afscheid te nemen voor ... 10 min want daarna is er messenger, whatsapp, sms, mail...

Maar ooit gaan ze wel beseffen dat het anders misschien ook kan, maar wat kan liefde mooi zijn ook voor onze G atleten.

In tijden van genderidentiteit (psychologisch geslacht) zijn er ook die graag eens van kapsel veranderen zodat ze zich opeens Pippi Langkous of iets van die trant gaan voelen.Maar dat kan en mag allemaal, als je maar gelukkig bent en dat waren we zeker. Het beste werd tot laatst gehouden, afsluiten op een hoogtepunt. De 4x100 was al een succes want 6 ploegen streden om, ieder voor hun ploeg, beste tijd, en dat was mooi, heel mooi. Maar het laatste nummer had veel bijval: 4x100 waar bij de ploegen bestaande uit 3 G atleten werden bijgestaan door een topatle(te)et van AC Herentals. Te kiezen uit Sofie Van Accom, Fleur Hooyberghs, Kevin Schauwaers en ondergetekende(minder top, meer berucht). En wie kreeg de meeste aandacht, juist ja ikke nie, maar Fleur en Sofie vielen bij velen in de smaak en de bende was laaiend enthousiast om deel te nemen. Het werd een prachtige apotheose waarvoor hartelijke dank aan deze topatleten om hier aan mee te werken, gewoon prachtig, en vooral om daarna nog tijd nemen om geschenkjes uit te delen en tijd te maken voor een praatje. Bedankt om deze dag op zo een mooie wijze af te sluiten.

Kan het beter, ja

Maar deze was al zeker geslaagd, als we de reacties mogen geloven van de deelnemende atleten en begeleiders.

Ook onze medewerkers wil ik zeker niet vergeten om deze dag onvergetelijk te maken voor onze en andere G atleten.

Onze sponsors mogen we ook niet vergeten want zonder hen kunnen we dit niet realiseren.

En bedankt AC Herentals, 3 topatleten, administratie, bestuur, helpers, jury, vrijwilligers, ouders, atleten, familie, en al die ik vergeten ben,.... bedankt, bedankt bedankt.

En als laatste wil ik ons G team feliciteren voor hun wekelijks inzet om de atleten te geven wat ze verdienen, vertrouwen, begrip, en heel veel liefde...

Feestje of wa... inderdaad het was een feestje en het weer... je krijgt wat je verdient.

Oh ja, uitslag mixed estafette: Leo en zijn bende werden 2de, de rest weet ik zo goed niet meer, en dit met een leeftijd ver boven het gemiddelde van de G en top atleten, ben ik dan toch een topper?

Groetjes

Leo


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Clubrecord voor Master Sofie Van Accom!

We waren het uit het oog verloren: deze maand is onze succesrijkste halve fondloopster Sofie Van Accom master geworden! Haar eerste wedstrijd als master betwiste ze op de Nacht van Heusden. Ze liep er

Jeugdmeeting 'Memorial Jan Ledegen' van afdeling Herenthout

Afdeling Herenthout organiseerde haar jeugdmeeting in Tongerlo. Volgend jaar kunnen ze terecht op een nieuwe synthetische piste in hun eigen Herenthout. Voor de middag kwamen de kangoeroes en benjamin

Noor Vermeiren verbetert clubrecord op de 100m!

Het voorbije weekend waren er Internationale wedstrijden in Hechtel en Nijvel. Op beide plaatsen kwamen heel wat ACHL-atleten in actie. In Hechtel liep Noor Vermeiren naar een zeer sterk clubrecord op

Comments


bottom of page