top of page

AC HERENTALS

OVER ACHL

Atletiekclub Herentals, kortweg ACHL werd gesticht op 31 oktober 1966. Sindsdien is het ledenaantal van deze club gestaag blijven groeien. Op dit moment kunnen we met trots zeggen dat we de grootste club van het land zijn met +/- 1100 actieve leden.

Onze club staat vooral bekend om zijn familiale sfeer. Plezier en ontspanning staan bovenaan onze prioriteitenlijst. Prestaties en titels volgen automatisch. Jong en oud kan bij ons terecht gaande van benjamins (vanaf tweede leerjaar) tot ... Sommige afdelingen bieden zelfs de mogelijkheid om vanaf de laatste kleuterklas aan te sluiten en deel te nemen aan speltrainingen.

Op wedstrijden kan je ons herkennen aan het blauwe clubtenue met twee witte verticale strepen.

VIJF AFDELINGEN

Atletiekclub Herentals bestaat uit 5 afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen werking. Ze staan zelf in voor hun trainingen, activiteiten, ... Elke afdeling mag een afgevaardigde sturen naar de vergaderingen van het hoofdbestuur. 

HERENTALS

HERENTHOUT

MALLE

WESTERLO

LICHTAART

# COMITÉS

Om alles in onze club vlot te laten verlopen wordt er zoveel mogelijk in comités gewerkt. Zo hebben we technische comités (trainers, jeugd, disciplines), organisatiecomités (veldloop, prijzenmeeting, zomermeetings en indoormeetings). 

Ook niet of minder atletiekgerichte activiteiten (fuif, kerstwandeling, BBQ, huldigingsbal, ...) worden niet uit het oog verloren. Deze worden georganiseerd door het feestcomité. Naast het feestcomité hebben we ook nog een "alternatieve meerkampcomité", deze staat in voor de organisatie van de alternatieve meerkamp.

JAARLIJKSE STAGE

Op het jaarprogramma staan ook drie stages. 2 hiervan worden tijdens de paasvakantie gehouden. De atleten vanaf cadet kunnen deelnemen aan een 5-daagse stage te Lommel. Tijdens de andere week van de paasvakantie komen onze pupillen en miniemen (die meedoen aan wedstrijden) aan hun trekken tijdens de vierdaagse stage te Herentals. In November kunnen alle atleten mee op clubstage voor een weekend te Tongerlo.

50 JAAR ACHL

Zaterdag 27 augustus 2018 werd ons jubileumboek voorgesteld op een academische zitting. Dit boek is naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van AC Herentals geschreven door Herman Van den Schoor en Dirk Vissers. Het boek bevat  naast de geschiedenis van AC Herentals ook veel foto's en weetjes. De prijs voor het boek bedraagt € 25.00

Hoe het boek bestellen?
Bestellen kan bij  Herman Van den Schoor.
Jouw bestelling  is pas volledig als je € 25.00 stort op rekening van:


AC Herentals VZW 
Vennen 20 
2200 Herentals  

  • rekening nummer BE09 4132 2128 6157

  • met mededeling Boek 50 jaar ACHL + naam besteller

bottom of page