top of page
  • Herman

Belgisch Kampioenschap Veldlopen AMH

Bijgewerkt op: 15 feb. 2022

Een verslag van trainer Leo Smets:


Op het eind wordt de rekening gemaakt en klopt ze...


De blauwe garde was weer aanwezig tijdens de tweede hoogdag van het veldlopen, na onze eigenste veldloop van ACHL natuurlijk.


Maar toch, hier hebben we hard voor gewerkt, allemaal, niet één heeft zijn of haar plek gestolen, alles viel op de juiste plaats.

Weken, maanden van hard werken gingen voorbij want hier hadden we nog iets recht te zetten.

Na Julius Caesar was het aan onze eigenste Chinook om te tonen wat ze kon, ze kwam, ze zag en ze overwon.


Alle atleten vol spanning en stress, maar met onze filmster en BV Lowie op kop was dit snel voorbij, tijd om even de strategie van de strijd te denken, man wat een heerlijk ventje is me dat.

En mama Sofie, van mij mag hij me de hele dag knuffelen, dat wordt me nooit teveel (niet tegen hem zeggen hé)

Gert, heel hartelijk dank om hem steeds te begeleiden, jullie zijn een topteam in het team.

Onze Gwylim, een en al stress, een strijder zonder paard maar met een doel, winnen, eigenlijk niet, maar mijn best doen en hopen op een goed resultaat...

En dat was vandaag ... winnen, en hij deed het nog ook, mooi zo makker, ik maak het jou niet altijd even makkelijk en verlang veel, maar ik weet wat in jou tank zit en dat moet eruit.

Komt allemaal goed, mee ten strijde de eerste berg is overwonnen.


De volgende troepen staan klaar, onder leiding van onze beer Brent, of moet ik zeggen Hannibal, die kerel die de alpen overwon, gezeten op nen olifant.

Den olifant stonden in de zoo (toevallig naast Kai-mook naamgenoot van Chinook?) maar ook zonder olifant kunnen onze strijders deze bergen bedwingen en overwinnen.

Brent mee op kop Thorben en Aaron in het spoor.

De vierde plaats was lange tijd zeker maar die verdomde derde plek was net iets te hoog, vandaag toch, er komen nog tijden en wedstrijden en ooit zal het lukken, daar zijn we van overtuigd.

Thorben kwam voor een top vijf plaats en zie, 5de op zijn Thorbens, krijger uit een stuk, soms op wieltjes en soms tegen de grond, door de wieltjes.

Maar het mag en kan allemaal, jij gelukkig, ik nog gelukkiger en alle trainers met mij.

Vandaag was Aaron ook één van de onzen, een bleuke of hoe noemen ze dat, maar dit bleuke kan lopen, kwam wel niet goed in zijn tempo maar op de achtergrond moet er ook gevochten worden.

Vooral om een aanval in de rug af te slaan, en dit heeft hij met brio volbracht. Top Aaron, we zouden je graag meer bij onze grondtroepen zien, maar dat komt wel.

Arne bekommerde zich om de latere winnares, hoe mooi was dat. Zich volledig geven ten dienste van ... en dat tijdens een BK.

Bedankt Arne je bent een groot atleet/strijder.

Volgende week wordt het jou strijd, deze van de Noorderkempen, "vollen doemp" vooruit.


De bergen waren verdwenen, deze werden door onze voorlinie mooi platgewalst tot een mooi beloopbaar bergpad, een vrije doorgang voor onze kleine prinses.

Ze wordt betutteld , beschermd, ... en ze ondergaat het allemaal, ook het harde trainen, door weer en wind, maar in de alpen kan het ook stormen nietwaar.

Kan ik vroeger trainen trainer, straks geen tijd, tuurlijk we komen af... maar dit zouden we voor elke atleet doen, zeker weten.


Rondje na rondje kwam die titel korter bij, zelfs een verzwikte voet hield haar niet tegen.

En alles valt van je af als ze de meet overschrijdt en de speaker omroept, Chinook Lambrechts van ACHL is de nieuwe Belgische Kampioen AMH.

Man wat was ik blij zo blij, tranen, nee niet nu, later misschien, ja zo emotioneel ben ik wel.

En ze straalde daar op het podium tussen de twee grote (letterlijk) atletes van HAC.


En daar staat dan de oorlogsverslaggeefster Nicole, wapen in aanslag om alles vast te leggen op de "gevoelige" plaat.

Ook jij, hartelijk dank, Nicole voor uw inzet en aanwezigheid, ook zonder jou geen volledig team, maar ja, je moet/mag mee met uw ventje of was het andersom.


Een leger heeft natuurlijk ook nood aan een kamp, maar ik ga toch maar thuis slapen, met de wagen en ik zei nog, ik ga zingen, jullie raden het nooit welk liedje, of Lowie misschien wel.


Leef/loop!!!!

....

En den trainer zei: "Loop, alsof het je laatste dag is" "Loop, alsof de morgen niet bestaat" "Loop, alsof het nooit echt af is" En "loop, pak alles wat je kan"

En klopt de rekening, jazeker ze klopt!


Bedankt allemaal voor deze mooie dag, mijn 25 km lopen zal een toertje zijn vol mijmeringen aan deze fantastische voormiddag.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Provinciaal kampioenschap meerkamp voor pup-min

Josefien Van de Water is op tweede Pinksterdag provinciaal meerkampkampioen geworden in Turnhout. Zij haalde het bij de pupillen meisjes. Verder waren er nog twee tweede en twee derde plaatsen voor on

Vlaams Kampioenschap A.C.: 3 medailles en 4 clubrecords!

Vandaag hadden de Vlaamse kampioenschappen Aller Categorieën plaats in Kortrijk. Onze ACHL-atleten kwamen huiswaarts met 3 medailles en 4 clubrecords. De medailles waren voor Tijs Bruyns op de 400m, L

Special Olympics

Up date Special Olympics door Leo Smets: Onze G atleten hebben er een mooie driedaagse Spelen in La Louviëre op zitten. Waarbij we steeds de Olympische gedachte hoog in het vaandel dragen zijn voor on

Comments


bottom of page