top of page
  • Herman

AMH Blue Bullets in EKIDEN-aflossing in Brussel

Een verslag van trainer/begeleider Leo Smets:


Vandaag hebben onze lange afstandslopers meegestreden tijdens de DHL Ekiden te Brussel.

Geniet van het verslag maar sta ook even stil bij het droevige nieuws welk we vanmiddag hebben mogen ontvangen.(overlijden van Griet Truyen)

Onze gedachten zijn dan ook bij Arne, Jochen, Floor en Stien.


Special Olympics Belgium gaf de clubs de kans om met hun atleten en een DHL delegatie de laatste 7,5km af te leggen van de Ekiden-loop te Brussel.

Maar zoals jullie al of nog niet weten liepen we vorig jaar het ganse traject met onze AMLH Blue Bullets. Dat wilden we nog wel eens proberen en daarom stelde we de vraag of er ook een volledig G team mocht deelnemen onder de vlag van DHL.

En ja hoor, ze waren zelfs vereerd dat we dit als G team voor hen wilde doen. Bijkomend was dat er een Sporza reportage zou gemaakt worden van onze atleten, van start tot aankomst zou er een filmploeg onze jongens interviewen en filmen.

En ze hebben dat met brio gedaan, mooi team daar in Brussel, een zaligheid om daar een deeltje van te zijn. Voor hen die niet weten wat Ekiden is volgt hieronder een korte beschrijving,


Wat is EKIDEN:

In teamverband de magische marathonafstand overbruggen. Afstanden in loopvolgorde: 5 km + 10 km + 5 km + 10 km + 5 km + 7,195 km (totaal 42,195 km). Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt.

De aflossingen gebeuren dus met een speciaal aflossingslint, de “tasuki” dat van de schouder, schuin over de borst, naar de heup hangt.

In laatste instantie moesten we spijtig genoeg Mila vervangen wegens ziekte maar Bjorn was meer dan een waardig vervanger. Bedankt Bjorn en Mila hopelijk ben je snel weer beter.

Bij aankomst aan het stadion werden we hartelijk ontvangen in de VIP Lounge van DHL, armbandje om, pet en wat curiosa gekregen en we mochten vrij gebruik maken van alle faciliteiten binnen de tent. We voelden ons profatleten want zo werden we ook behandeld, zelfs het eerste interview was gepland als volgt, eerst de G Atleten uit Herentals en dan de “valide profatleten”, dus een minuutje wachten jongens.

Hoog tijd om ons om te kleden, nog wat drank en eten ophalen in de tent en we waren klaar om te starten. En dat er wel wat volk was zagen we direct aan ons nummer 1045, dus meer dan duizend ploegen bestaande uit ieder 6 lopers, zonder hierbij de toeschouwers te vergeten. Dus volk genoeg maar het doet toch wel wat met een mens als je zo dat stadion in loopt, kippenvelletje...we zijn wel wat gewend maar toch.

Het was ideaal loopweer en Bjorn, Eddy en Leo namen de start gevolgd door Brent, Gwylim, Jamie, Sven en in laatste instantie Thorben.

Net als vorig jaar waren we gekomen om voor het plezier deze afstanden te lopen, daarom spraken we het volgende af: Het is een wedstrijd maar ieder loopt naar zijn eigen kunnen en vermogen. Deelnemen is hier veel belangrijker dan winnen. En dat deden we ook, al was het competitieve nooit veraf want naar mate het einde naderde was er natuurlijk weer die magische drie uren grens.

Dit jaar hadden we iets meer marche naarmate het einde inzicht kwam. En Thorben onze laatste loper liep meer dan een behoorlijke tijd zodat we ook dit jaar weer onder de magische drie uur uit kwamen.

Samen met de tijden van de onze andere lopers mogen we trots en fier zijn op het eindresultaat, een 31ste plaats met een tijd van 2:57:39u. was dit zeker onverhoopt. Maar zoals gezegd, niet het belangrijkste. De jongens hebben er zo van genoten dat het een plezier was om ze zo met mekaar bezig te zien, een glimlach was nooit ver weg. Zo zien wij het graag. En er kwam nog meer, we waren uitgenodigd om mee aan te schuiven aan een BBQ georganiseerd door de inrichter DHL. En ja hoor, met alles er op en er aan we kwamen niets te kort. Dus heel veel lof aan de organisatie om dit aan onze atleten aan te bieden.


Voor de wedstrijd werd er gevraagd of we wilde blijven tot een uurtje of zes want er zou nog een verassing volgen, euh ja zeker, we hebben tijd.

Om 17:45u startte een podium en wat luid er door de boxen, “graag jullie aandacht voor het podium van onze DHL ploegen. Als eerste wil ik graag de ploeg van ACHL op het podium vragen, bla, bla, ... man wat was dat een podium voor onze G-atleten met nog een presentje van DHL er boven op, duizendmaal dank, voor dit gebaar. En een applausje van gans de tent ... jawadde ik dacht dat ik alles al had gezien maar dit ... Nogmaals bedankt DHL.

Bedankt atleten, bedankt ouders, bedankt Eddy, bedankt DHL en bedankt Ana van SO voor het voorstel, bedankt Sporza om onze jongens en G atletiek in beeld te brengen, bedankt aan de twee fotograven voor foto’s, ... en een dubbele dank aan onze atleten voor jullie deelname en voorbeeldig gedrag. Top was dat. De medaille bestaat uit zes deelmedailles welke allen de schakel zijn in het mooie geheel. En we komen terug, een belofte die we hebben gemaakt aan de verantwoordelijken van DHL, en we zijn meer dan welkom, see you in 2024 .


Maar vreugde en verdriet liggen dicht bij mekaar, onze gedachten gaan dan ook naar Arne, papa Jochen en de zussen, Floor en Stien. We hebben het droevige nieuws vernomen dat Griet vanmiddag zachtjes is ingeslapen. Griet die voor altijd een plaatsje in onze harten zal hebben. Slaap zacht

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Provinciaal kampioenschap meerkamp voor pup-min

Josefien Van de Water is op tweede Pinksterdag provinciaal meerkampkampioen geworden in Turnhout. Zij haalde het bij de pupillen meisjes. Verder waren er nog twee tweede en twee derde plaatsen voor on

Vlaams Kampioenschap A.C.: 3 medailles en 4 clubrecords!

Vandaag hadden de Vlaamse kampioenschappen Aller Categorieën plaats in Kortrijk. Onze ACHL-atleten kwamen huiswaarts met 3 medailles en 4 clubrecords. De medailles waren voor Tijs Bruyns op de 400m, L

Special Olympics

Up date Special Olympics door Leo Smets: Onze G atleten hebben er een mooie driedaagse Spelen in La Louviëre op zitten. Waarbij we steeds de Olympische gedachte hoog in het vaandel dragen zijn voor on

Comments


bottom of page