top of page

WERKING

Bij ACHL kunnen atleetjes in alle locaties terecht vanaf het 2 leerjaar.  In de locaties Herentals, Herenthout en Lille is dit reeds mogelijk vanaf de laatste kleuterklas. Dit kan het begin zijn van een rijkgevulde atletiekcarrière. 

Ons doel is een atleet te begeleiden tot zijn top als hij volwassen is. Dit is een lange weg van zo'n 20 jaar. Daarom kiezen we bij de jeugd vooral voor enkele speelse trainingen, waar plezier boven prestaties primeert, maar de atleet toch zijn basisvaardigheden ontwikkeld. Als de atleet plezier beleeft in zijn sport en hij heeft talent, dan komt dit vroeg of laat toch bovendrijven. 

We geven de atleten ook training in alle gangbare disciplines van de atletiek. Zo kan een bepaalde training in het teken staan van kogelstoten, terwijl de volgende in het teken staat van hoogspringen. Vanaf de categorie cadet, kan de atleet kiezen voor een specialisatie in een bepaalde discipline. Te vroege specialisatie en doorgedreven techniek/uithoudingstrainingen kan leiden tot chronische blessures die mogelijk een verdere atletiek/sportcarrière van de atleet in de weg kunnen staan.

JSF gouden label 2022.jpg

PRESTATIES

Uitzonderlijke prestaties bij de jeugd kunnen verschillende redenen hebben:

  • de atleet traint veel,

  • de atleet is voor op zijn leeftijd,

  • de atleet heeft talent.

Als een van de eerste twee redenen het geval is, dan gaan andere atleten de atleet vroeg of laat inhalen als ze hun groeiachterstand hebben ingehaald of hun trainingsintensiteit bij de oudere categorieën hebben opgetrokken. 

Om de atleetjes toch wat wedstrijdgevoel te geven zonder prestatiedruk organiseren we elk jaar een criterium. Dit houdt in dat elke atleet aangesloten bij ACHL een geschenk ontvangt als hij aan een aantal wedstrijd georganiseerd door onze club heeft deelgenomen.

JEUGDWEDSTRIJDEN

Tijdens de crossen moet je bij de clubverantwoordelijke een wedstrijdkaartje gaan halen. Deze kun je vinden aan de tent van Herentals . Tijdens de crossen wordt er een gezamenlijke opwarming voor de jeugd georganiseerd. Voor de benjamins is dit een half uur voor de start van de eerste reeks, de pupillen vertrekken een tiental minuten later. De miniemen beginnen als de eerste reeks vertrokken is.

Tijdens de zomer zijn er verschillende meetings. Tijdens de meetings georganiseerd door ACHL zal er altijd begeleiding zijn.

Voor de (indoor-)meetings moet je je tijdig inschrijven om deel te kunnen nemen aan een proef. Zorg dat je zeker op tijd aanwezig bent.

Ook volgend seizoen kunnen onze jongeren een beloning verdienen door deel te nemen aan de organisaties van onze club. 
Er komen 11 wedstrijden in aanmerking : 2 oefencrossen (natuurlopen), 3  indoormeetings in Herentals,  de veldloop van Herentals, Athletics Classic-meeting en 4 jeugdmeetings volgende zomer. 

Om in aanmerking te komen moet je aan 6 van deze 11 wedstrijden deelnemen. 

  • Natuurlopen: 6/10 in Lichtaart en 20/10 in Herenthout 

  • Indoormeetings: 16/11 - 14/12 en 15/2 in het Sport Vlaanderen-centrum in Herentals 

  • Veldloop: 19/01 aan het Netepark in Herentals

  • Jeugdmeetings: Herentals, Herenthout, Tongerlo en Malle (data vind je later in de Fit-o-bode)

  • Athletics Classic-meeting: 1 mei in Herentals


We hopen op een massale deelname 

Alle ben-pup-min die aan minimum 5 officiële veldlopen deelnemen komen in aanmerking voor het Crossklassement.
Zij ontvangen een aandenken op de huldiging begin december.

BELEID

Alle info over ons jeugdbeleid is terug te vinden in PDF formaat. Klik hier voor het PDF document.

bottom of page