top of page
  • Herman

BK-Indoor Aller Categorieën: Drie podiumplaatsen

De prestaties van onze acht atleten die deelnamen aan het BK Aller Categorieën in Louvain-La-Neuve:

-Peter Van Hove eindigde tweede in de 5000m snelwandelen. Met 26'49"83 benaderde hij zijn persoonlijk record tot op 1 tiende van een seconde. Persoonlijk record dat reeds dateert van 2016. Het is wel een nieuw clubrecord in de categorie M40.

-In dezelfde wedstrijd eindigden de zonen van Peter op de derde en vierde plaats. De jongste telg, Jasper, was dit keer de betere van grote broer Tristan. Straffer nog: Jasper verbeterde met 29'17"14 ook het clubrecord van Tristan bij de scholieren.

Tristan eindigde in het spoor van Jasper(29'17"22) op slechts 8 honderdste van een seconde.

-Ellen Piedfort debuteerde op de indoorpiste. Zij eindigde op de vierde plaats in de 3000m snelwandelen in een tijd van 22'08"09

-Elise Helsen was voor twee proeven geselekteerd. De concurrentie was er groot. Toch slaagde ze erin om mooie ereplaatsen te behalen.

In het hoogspringen bleef ze met 1m65 slechts 2 cm onder haar persoonlijk record. Daarmee eindigde Elise op 6e plaats. Met 13m00 behaalde ze de vijfde plaats in het kogelstoten.

-Kwinten Torfs werd niet weerhouden voor het hinkstapspringen. Met succes kon hij al zijn zinnen zetten op het verspringen. Kwinten behaalde brons met een sprong van 6m82. Slechts 5 cm onder zijn beloftenclubrecord dat hij een week voordien op zijn naam zette.

-Als scholier kreeg Arthur Engelen de kans om zijn clubrecord(4'09"50) nog wat scherper te stellen. De wedstrijd werd gelopen aan een gelijkmatig hoog tempo. Arthur verzwakte niet en finishte in een verbluffende tijd. Met 3'58"46 verpulverde hij zijn eigen clubrecord. Met deze tijd komt Arthur op de 4e plaats allertijden bij de scholieren in België. Over al de reeksen eindigde Arthur op de 12e plaats.

-Na haar knappe 56"54 op de 400m van vorige week(8e allertijden in België), keek Anne-Sophie Bremans hoopvol uit naar deze gelegenheid om zich als eerstejaarsscholiere te meten met de betere juniors en seniors.

Een spijtige diskwalifatie strooide echter roet in het eten.


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dirk Jacobs op een zucht van het Belgisch record

Op een meeting in Heusden liep master Dirk Jacobs een tijd van 8"32 op de 60m. Met deze tijd blijft Dirk slechts 2 honderdsten verwijderd van het Belgisch record in de categorie M65. Uiteraard is dit

Stefan Rens: Vlaams kampioen en Crosscup winnaar!

Op de Vlaamse veldloopkampioenschappen behaalden onze atleten 4 medailles. Stefan Rens won bij de masters M55, Sofie Van Accom eindigde tweede bij de seniors en in de scholierenreeks veroverden we zel

bottom of page