top of page
  • Herman

BK-Indoor Aller Categorieën: Drie podiumplaatsen

De prestaties van onze acht atleten die deelnamen aan het BK Aller Categorieën in Louvain-La-Neuve:

-Peter Van Hove eindigde tweede in de 5000m snelwandelen. Met 26'49"83 benaderde hij zijn persoonlijk record tot op 1 tiende van een seconde. Persoonlijk record dat reeds dateert van 2016. Het is wel een nieuw clubrecord in de categorie M40.

-In dezelfde wedstrijd eindigden de zonen van Peter op de derde en vierde plaats. De jongste telg, Jasper, was dit keer de betere van grote broer Tristan. Straffer nog: Jasper verbeterde met 29'17"14 ook het clubrecord van Tristan bij de scholieren.

Tristan eindigde in het spoor van Jasper(29'17"22) op slechts 8 honderdste van een seconde.

-Ellen Piedfort debuteerde op de indoorpiste. Zij eindigde op de vierde plaats in de 3000m snelwandelen in een tijd van 22'08"09

-Elise Helsen was voor twee proeven geselekteerd. De concurrentie was er groot. Toch slaagde ze erin om mooie ereplaatsen te behalen.

In het hoogspringen bleef ze met 1m65 slechts 2 cm onder haar persoonlijk record. Daarmee eindigde Elise op 6e plaats. Met 13m00 behaalde ze de vijfde plaats in het kogelstoten.

-Kwinten Torfs werd niet weerhouden voor het hinkstapspringen. Met succes kon hij al zijn zinnen zetten op het verspringen. Kwinten behaalde brons met een sprong van 6m82. Slechts 5 cm onder zijn beloftenclubrecord dat hij een week voordien op zijn naam zette.

-Als scholier kreeg Arthur Engelen de kans om zijn clubrecord(4'09"50) nog wat scherper te stellen. De wedstrijd werd gelopen aan een gelijkmatig hoog tempo. Arthur verzwakte niet en finishte in een verbluffende tijd. Met 3'58"46 verpulverde hij zijn eigen clubrecord. Met deze tijd komt Arthur op de 4e plaats allertijden bij de scholieren in België. Over al de reeksen eindigde Arthur op de 12e plaats.

-Na haar knappe 56"54 op de 400m van vorige week(8e allertijden in België), keek Anne-Sophie Bremans hoopvol uit naar deze gelegenheid om zich als eerstejaarsscholiere te meten met de betere juniors en seniors.

Een spijtige diskwalifatie strooide echter roet in het eten.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Clubrecord voor Master Sofie Van Accom!

We waren het uit het oog verloren: deze maand is onze succesrijkste halve fondloopster Sofie Van Accom master geworden! Haar eerste wedstrijd als master betwiste ze op de Nacht van Heusden. Ze liep er

Jeugdmeeting 'Memorial Jan Ledegen' van afdeling Herenthout

Afdeling Herenthout organiseerde haar jeugdmeeting in Tongerlo. Volgend jaar kunnen ze terecht op een nieuwe synthetische piste in hun eigen Herenthout. Voor de middag kwamen de kangoeroes en benjamin

Noor Vermeiren verbetert clubrecord op de 100m!

Het voorbije weekend waren er Internationale wedstrijden in Hechtel en Nijvel. Op beide plaatsen kwamen heel wat ACHL-atleten in actie. In Hechtel liep Noor Vermeiren naar een zeer sterk clubrecord op

Comments


bottom of page