top of page
  • herman

BK-Indoor Aller Categorieën: Drie podiumplaatsen

De prestaties van onze acht atleten die deelnamen aan het BK Aller Categorieën in Louvain-La-Neuve:

-Peter Van Hove eindigde tweede in de 5000m snelwandelen. Met 26'49"83 benaderde hij zijn persoonlijk record tot op 1 tiende van een seconde. Persoonlijk record dat reeds dateert van 2016. Het is wel een nieuw clubrecord in de categorie M40.

-In dezelfde wedstrijd eindigden de zonen van Peter op de derde en vierde plaats. De jongste telg, Jasper, was dit keer de betere van grote broer Tristan. Straffer nog: Jasper verbeterde met 29'17"14 ook het clubrecord van Tristan bij de scholieren.

Tristan eindigde in het spoor van Jasper(29'17"22) op slechts 8 honderdste van een seconde.

-Ellen Piedfort debuteerde op de indoorpiste. Zij eindigde op de vierde plaats in de 3000m snelwandelen in een tijd van 22'08"09

-Elise Helsen was voor twee proeven geselekteerd. De concurrentie was er groot. Toch slaagde ze erin om mooie ereplaatsen te behalen.

In het hoogspringen bleef ze met 1m65 slechts 2 cm onder haar persoonlijk record. Daarmee eindigde Elise op 6e plaats. Met 13m00 behaalde ze de vijfde plaats in het kogelstoten.

-Kwinten Torfs werd niet weerhouden voor het hinkstapspringen. Met succes kon hij al zijn zinnen zetten op het verspringen. Kwinten behaalde brons met een sprong van 6m82. Slechts 5 cm onder zijn beloftenclubrecord dat hij een week voordien op zijn naam zette.

-Als scholier kreeg Arthur Engelen de kans om zijn clubrecord(4'09"50) nog wat scherper te stellen. De wedstrijd werd gelopen aan een gelijkmatig hoog tempo. Arthur verzwakte niet en finishte in een verbluffende tijd. Met 3'58"46 verpulverde hij zijn eigen clubrecord. Met deze tijd komt Arthur op de 4e plaats allertijden bij de scholieren in België. Over al de reeksen eindigde Arthur op de 12e plaats.

-Na haar knappe 56"54 op de 400m van vorige week(8e allertijden in België), keek Anne-Sophie Bremans hoopvol uit naar deze gelegenheid om zich als eerstejaarsscholiere te meten met de betere juniors en seniors.

Een spijtige diskwalifatie strooide echter roet in het eten.


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De masters hebben vandaag hun interclub betwist in Betekom. Net als vorig jaar eindigden ze op de derde plaats. Dit keer achter kampioen Rieme en Leuven. Met er bovenop vier clubrecords en talrijke pe

Vandaag was er het Belgisch Kampioenschap AMH in Lede. Met een nieuw clubrecord veroverde Thorben Van Hout de titel in het speerwerpen. Er waren ook nog podiumplaatsen en records voor Jamie en Sven Vi

Naast de vele titels van het voorbije weekend, werden er ook heel wat clubrecords verbeterd. Het regende tevens prestaties die een plaats krijgen in de ACHL-top-10. Een overzicht van de clubrecords: P

bottom of page